Manager samenwerkingsverband

Voor 2019-2022 is een Hoofdlijnenakkoord huisartsenzorg afgesloten. De komende jaren wordt veel geld beschikbaar gesteld voor het versterken van de huisartsenzorg. Dit budget wordt onder andere besteed aan organisatie en infrastructuur (O&I financiering). Met hun inkoopbeleid splitsen zorgverzekeraars dit op in regiomanagement, wijkmanagement, praktijkmanagement en ketenmanagement.

OntZorgOpMaat is op de hoogte van de landelijke en regionale ontwikkelingen rondom wijkmanagement en regiomanagement. Daarnaast heeft OntZorgOpMaat goed contact met verschillende zorggroepen. Eerstelijnsmanagement is een verzamelterm voor praktijk-, wijk-, hagro-, hoed- en coöperatiemanagement. Het inzetten van een manager van OntZorgOpMaat kan voor uw samenwerkingsverband veel voordelen bieden.

Het regelwerk

Denk bijvoorbeeld aan het overnemen van een deel van de bestuurstaken, het plannen en voorzitten van vergaderingen of het organiseren van een bijeenkomst met gemeente, welzijn of paramedici. Daarnaast kan een manager voor het samenwerkingsverband:

Relaties onderhouden in de wijk/stimuleren samenwerking in de wijk
Praktijkoptimalisatie in de lokale situatie
Samenwerking tussen praktijken organiseren
Implementatie (verbeter)projecten voor het lokale (wijk)samenwerkingsverband
Contact met de zorggroep en preferente zorgverzekeraar onderhouden

Kans van slagen

Managementondersteuning op het juiste niveau neemt u een zorg uit handen. Of u nu kiest voor een structurele afspraak of per project bepaalt waar u extra inzet wilt hebben, een manager van OntZorgOpMaat neemt vrijwel direct de druk weg bij de aangesloten huisartsen. Met de enthousiaste aanpak vervult een manager van buitenaf gemakkelijk een ‘kartrekkersrol’. Net opgestarte of lopende projecten hebben een grotere kans van slagen.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden te verkennen.