Referenties

Foto Hans

Je gunt elke huisarts een Ilse

Sinds Ilse als praktijkmanager bij mij werkt, is mijn praktijkorganisatie helemaal op orde. Ik heb weer plezier in mijn werk en alle regelzaken zoals rond certificering, beleid en praktijkondersteuning lopen prima. Dankzij Ilse.

Een paar jaar geleden groeiden alle organistorische zaken mij bijna boven het hoofd. Dat had zijn weerslag op mijn werkplezier en op hoe de praktijk liep. Maar toen kwam Ilse. Zij heeft allerlei regel- en beleidstaken van mij overgenomen en processen gestroomlijnd. Zij doet dit met veel gemak en kennis van zaken en denkt vaak een stap voor mij uit. Ook laat ze mij op een prettige manier zien wat ik beter zou kunnen doen. Ze is deskundig, eerlijk en betrokken en pakt zaken onmiddellijk op.

Zoals mijn vrouw zegt, als ik thuiskom met een enthousiast verhaal: je gunt elke huisarts een Ilse.

Hans Kruijt, huisarts

Foto Vroom

Juist voor de kleinschalige praktijk van een solo huisarts is een praktijkmanager een uitkomst!

De toenemende werkdruk onder huisartsen, de administratieve lasten, maar ook de noodzaak van innovatie in de eerste lijn maken dat huisartsen steeds vaker onder één dak gaan samenwerken. Daarmee worden de lasten verdeeld en de zorg vaak verbeterd.

Dat is echter lang niet altijd mogelijk en bovendien:  een kleinschalige huisartsenpraktijk heeft ook zijn voordelen! Bereikbaarheid, betrokkenheid en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel. En als geaccrediteerde praktijk werken ook wij  voortdurend aan de kwaliteit van onze zorg.
Ondertussen groeit de hoeveelheid papierwerk en ander geregel voor zo’n kleine praktijk onevenredig.  Een praktijkmanager kan juist dan veel voor zo’n praktijk betekenen.
Ilse heeft bij ons bewezen dat heel goed te kunnen. Doordat zij veel werk uit handen neemt, kan ik mij vooral op mijn patiënten richten. Wij zijn echt heel blij met haar.

Cock Vroom, huisarts

Foto Nicole de Smet

Het gevoel van 'ontzorgd worden' tijdens een praktijkovername

Toen ik de duo-praktijk waar ik 17 jaar werkzaam was over wilde nemen, dacht ik dat ik dat wel even tussendoor kon doen. Overweldigd door de grote hoeveelheid zaken die geregeld moesten worden, ging ik op zoek naar hulp en kwam Ilse Verheul op mijn pad.

De rust die zij uitstraalde, zorgde al voor een gevoel van “ontzorgd worden”.

Ilse zocht naar een praktijkmanager die bij mij past en dat lukte: Kordaat en altijd vriendelijk ging Marja voor mij aan de slag en regelde de zaken waar ik niet aan toekwam. Tussendoor hield Ilse vinger aan de pols en kon ik het werk doen wat ik graag deed: patiëntenzorg.

Nicole de Smet, huisarts

 

Foto Monica Berden

De inzet van een praktijkmanager tijdens een praktijkovername bespaart je slapeloze nachten

In februari 2018 kwam Ilse Verheul als praktijkmanager in mijn huisartspraktijk. Na doortastend mijn doorlopende NHG-accreditatie in orde gemaakt te hebben, heeft ze me aan de hand genomen in het regelen van de overname van mijn huisartspraktijk in verband met pensionering per 1 april 2019. Haar kennis, kunde en enthousiasmerende inbreng hebben mij slapeloze nachten bespaard. Als ik een woordenwolk ( figuur ingevuld met woorden) van haar zou maken dan komen er de volgende woorden in: snel met computer, doortastend, vriendelijk, geduldig, aanpakken, snapt huisarts informatiesysteem, snapt huisartsen, samenwerken,  begeleider, kan leiding nemen, vrolijk, volhardend, betrouwbaar, betaalbaar.

Monica Berden, huisarts

Foto van Vliet

Ambitieus bovendien, feeling met management, sterk in planning.

Ilse Verheul is een intelligente jonge vrouw in het bezit van een evenwichtige combinatie van vriendelijkheid, zakelijkheid en communicatief  vermogen (zowel naar medewerkers als naar patiënten).

Nick van Vliet, huisarts

Foto van den Brule

Uitstekende manager die ‘feeling’ heeft met de basis

Ilse Verheul is 8 jaar in onze praktijk werkzaam geweest als praktijkondersteuner. Zij heeft dit werk altijd met grote zorgvuldigheid en zelfstandigheid uitgevoerd. Zij kan prima zelfstandig organiseren en uitvoeren. Ook in de samenwerking is zij prettig: respectvol naar anderen en ook doortastend. Zij heeft in de jaren bij ons laten zien dat zij praktijk overstijgend kan denken, de vinger op de zere plek kan leggen binnen onze organisatie en hier op een opbouwende manier verandering kan aanbrengen.

Dat zij de stap naar een eigen management bureau heeft gemaakt, verbaast mij niet. Als praktijkondersteuner is er weinig werk wat voor haar nog een uitdaging kan vormen. Diabeteszorg beheerst zij tot in de puntjes; zij is nog steeds een regelmatige vraagbaak ook voor de dokters.

Met haar kwaliteiten zal zij een uitstekend manager zijn die ‘feeling’ heeft met de basis. Los van al deze zaken is zij ook nog in informele zin een gezellig mens.

Frans van den Brule, huisarts

Foto Chellie Heijmans

Praktisch & meedenkend

Dit jaar zijn we begonnen met het accreditatietraject.

Ik had de behoefte aan wat ondersteuning, vooral bij de eerste opstartfase. Hoe en waar te beginnen.

Ilse werkt efficiënt, weet goed waar ze mee bezig is. Had in een mum van tijd een planning op papier en kon mij goed aangeven hoe ik verder zou moeten gaan.

Ilse heeft al veel ervaring. Dat was waar ik behoefte aan had. Praktisch, meedenkend. Een prettige collega waar ik veel van kan leren en die ik in de toekomst vast nog eens ga vragen. Fijn dat ik je heb leren kennen tijdens het 1e lijnmanagers overleg!!

Chellie Heijmans, HOED-manager

Foto Jolanda

Ik zou niet anders meer willen!

Sinds Ilse Verheul mijn huisartspraktijk ondersteunt als praktijkmanager heeft zij heel wat zaken op een hoger niveau gebracht.
Denk hierbij o.a. aan het starten met functioneringsgesprekken, het voorzitten en agenderen van de werkoverleggen, meedenken over declaraties en andere financiële processen, agendabeheer, sparren over dingen die spelen op de praktijk.
Kortom, ik zou niet anders meer willen!

Jolanda van Gestel, huisarts